Wij zijn ´Licht op Herinnering´

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij dit realiseren

Om de begraafplaats tot een sfeervolle en gastvrije ontmoetingsruimte te maken en ‘Licht op Herinnering’ daadwerkelijk te laten plaatsvinden, zijn veel vrijwilligers actief. In verschillende ploegen werken zij aan het opbouwen én het opruimen van de begraafplaats.

Ook ’s avonds zijn veel vrijwilligers actief. Zij verzorgen de gedenkmomenten, schenken een lekker warm drankje in of zijn er om bezoekers te woord te staan en te helpen bij de activiteiten op de begraafplaats.

Het bestuur

Han Reijnders

Afkomstig uit de reis en evenementen wereld zet ik mij graag in voor een hartverwarmende avond

Mirjam Verweij

Verpleegkundige en coördinator vrijwillige terminale zorg

Anneke van der Weg

Al vroeg in mij jeugd maakte ik kennis met de dood. Brandende kaarsjes en sneeuwklokjes naast foto’s van dierbaren bewaar ik in mijn herinneringen. Namen noemen, gedeelde ervaringen levend houden; het werd mij gelukkig voorgeleefd. De dood werd voor mij op deze wijze mooi en meedogenloos, de herinnering aan overledenen levend en grenzeloos. Als vrijwilliger steunde ik Licht op Herinnering al eerder op verschillende manieren omdat het in mijn ogen een schitterende traditie kan worden in het omgaan met leven en dood. Laagdrempelig, zingevend en iedereen welkom. Toen mij gevraagd werd in het bestuur plaats te nemen kon ik alleen maar ja zeggen in de wens mijn steentje bij te kunnen dragen.

Tom Schoemaker

Pabo-docent, gespecialiseerd in kunst en levensbeschouwing