PERSBERICHT, 24 augustus 2020

Ook al zijn we op afstand, we omarmen elkaar online’

Sinds 2005 organiseert ‘Licht op Herinnering’ jaarlijks een herdenkingsavond voor iedereen die wil herinneren, herdenken of gedenken. Veel kunstenaars, sponsoren en vrijwilligers maken het mogelijk dit met een wisselend programma op een respectvolle, persoonlijke manier jaarlijks te kunnen doen. Los van levensovertuiging, begraafplaats of plek waar de as verstrooid is. Iedereen is welkom.

Een arm om je heen, samenkomen en ‘echt’ contact leggen. Dat moeten we nu loslaten, om straks weer te kunnen vasthouden. Een fysieke editie van ‘Licht op Herinnering’ zal er dit jaar niet plaatsvinden, geen eenvoudig besluit. Maar wel een besluit dat zorgt voor creativiteit en mooie nieuwe samenwerkingen. In samenwerking met RTV-Apeldoorn zal een interactief programma uitgezonden worden vanaf de website van ‘Licht op Herinnering’. Naast een live-uitzending, zal er op allerlei manieren ruimte zijn om op een persoonlijke, eigentijdse manier te herinneren, herdenken en gedenken.

Via www.lichtopherinnering.nl kunnen mensen online meekijken naar een ‘live uitzending’ en genavigeerd worden naar de diverse online mogelijkheden. Tijdens de ‘live uitzending’ zullen er diverse momenten zijn voor muziek, kunst en creativiteit. Zélf invulling geven aan één van de gedenkmomenten tijdens deze live uitzending? ‘Licht op Herinnering’ is op zoek naar initiatieven of suggesties. Meld die van jou aan via info@lichtopherinnering.nl.

Op woensdagavond 4 november 2020 is iedereen tussen 19.00-21.00 uur welkom om digitaal mee te kijken, luisteren en beleven.

2020 is een jaar waarin er veel gebeurt om ons heen. Maar ook een jaar waarin er veel níét gebeurt door de Covid-19-situatie. Dat heeft het bestuur van ‘Licht op Herinnering’ voor een lastige puzzel gezet. Daarnaast werken de financiën niet mee en is het een jaarlijkse uitdaging het financiële plaatje op orde te krijgen. Via de QR-code is het mogelijk ons een steuntje in de rug te geven. Géén ‘Licht op Herinnering’ is géén optie, zo vindt het bestuur. Want juist nu, in deze onzekere tijden, is troost zo belangrijk. Want ook al zijn we op afstand, we omarmen elkaar online.

Licht op Herinnering